Aquí us expliquem alguns dels menjars típics d'aquella época.
L’alimentació a Catalunya durant el segle XVIII es basava en tres aliments bàsics: el pa, de diferents qualitats i tipus de cereals; el vi, de mala qualitat, més fort o dolç; i la carn, bàsicament d’aviram o de vedella, que era un producte més exclusiu i que es cuinava a l’ast, amb farciment o a l’olla.
L’alimentació a Catalunya durant el segle XVIII es basava en tres aliments bàsics: el pa, de diferents qualitats i tipus de cereals; el vi, de mala qualitat, més fort o dolç; i la carn, bàsicament d’aviram o de vedella, que era un producte més exclusiu i que es cuinava a l’ast, amb farciment o a l’olla.
Es comencen a
utilitzar nous productes procedents d’Amèrica, essencials en la cuina
tradicional moderna catalana, com el cacau; la patata, que
inicialment es considerava aliment per als animals; el pebrot, cuinat o
per fer pebre vermell, i el tomàquet, que sofregit és la base de la
gastronomia catalana. També menjaven fruita, tant fresca com seca,
combinada amb postres dolces, i es generalitza el cafè.
Moltes receptes
d’aquella època tenen variants salades i dolces. L’ordre de les
menges era molt diferent ja que es portaven a taula tots els plats de
l’àpat alhora. Generalment, però, se servien per aquest ordre: les fruites i
les amanides; els brous o plats amb salses; els rostits i els plats a la
graella, i les postres.
Plats que es
menjaven al 1714:
·
Menjar Blanc
·
Bunyols amb cigrons
·
Peix escabetxat
·
Bacallà amb carxofes o espinacs
·
Bacallà amb mel
·
Guisat de moltó
·
Picadillo
·
Pollastre de pagès a la cassola
·
Platillo de la Batalla d’Almansa
·
Pollastre agredolç
·
Perdiu amb farcellets de col
·
Panada de carn
·
Panadons d’espinacs
·
Coca de recapte d’escalivada
·
Carbassa a la morisca
·
Cebes farcides
·
Tonyina a la graella
·
Carbassa- Els Prats de Rei
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada