divendres, 4 d’abril del 2014

Alimentació 1714


Aquí us expliquem alguns dels menjars típics d'aquella época.
L’alimentació a Catalunya durant el segle XVIII es basava en tres aliments bàsics: el pa, de diferents qualitats i tipus de cereals; el vi, de mala qualitat, més fort o dolç; i la carn, bàsicament d’aviram o de vedella, que era un producte més exclusiu i que es cuinava a l’ast, amb farciment o a l’olla.
Es comencen a utilitzar nous productes procedents d’Amèrica, essencials en la cuina tradicional moderna catalana, com el cacau; la patata, que inicialment es considerava aliment per als animals; el pebrot, cuinat o per fer pebre vermell, i el tomàquet, que sofregit és la base de la gastronomia catalana. També menjaven fruita, tant fresca com seca, combinada amb postres dolces, i es generalitza el cafè.
Moltes receptes d’aquella època tenen variants salades i dolces. L’ordre de les menges era molt diferent ja que es portaven a taula tots els plats de l’àpat alhora. Generalment, però, se servien per aquest ordre: les fruites i les amanides; els brous o plats amb salses; els rostits i els plats a la graella, i les postres.
Plats que es menjaven al 1714:

·         Menjar Blanc
·         Bunyols amb cigrons
·         Peix escabetxat
·         Bacallà amb carxofes o espinacs
·         Bacallà amb mel
·         Guisat de moltó
·         Picadillo
·         Pollastre de pagès a la cassola
·         Platillo de la Batalla d’Almansa
·         Pollastre agredolç
·         Perdiu amb farcellets de col
·         Panada de carn
·         Panadons d’espinacs
·         Coca de recapte d’escalivada
·         Carbassa a la morisca
·         Cebes farcides
·         Tonyina a la graella
·         Carbassa- Els Prats de Rei
·         Perdius- Moià
       Aquesta es la imatge del plat que més m'ha interessat, el menjar blanc:

Menjar blanc
   Imatge i informació treta de la pàgina www.ruta1714.cat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada